Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2009.05.28. 15:05 Hopeful John Doe

Sportfogadás - 2009. 05. 28.

Címkék: vélemény tipp foci fogadás sportfogadás labdarúgás

Bár nem szeretem a hétközi fogadásokat - ezt kifejtettem egy korábbi posztomban már mélyebben - sajnos az elitbajnokságok vége engem is arra késztet, hogy körbenézzek az új, alternatív lehetőségek között.

Ennek szellemében ma két igen különleges mérkőzés megfogadására adom a fejem!


Hajduk Split - Dinamo Zagreb

Tipp: 2 (Dinamo)

Szorzó: 3,1

Indoklás: A Dinamo Zagreb magabiztosan nyerte az idei horvát bajnokságot, a Hajduk Split előtt. A Split a bajnoki ezüstjével bebizosította az európai kupaporondon történő résztvételét, így a mai horvát kupadöntő csupán a presztízsről fog szólni.
A Split a legutolsó 4 meccséből csak 4 pontot szerzett, míg a Dinamo kilencet, emiatt valószínűleg jobb formában fognak a meccsre érkezni - még ha meglepő vereséget szenvedtek is a hétvégén otthon. 3,1-es szorzó azt jelenti, hogy ha a Dinamo 10 meccsből mindig megnyerne 3,5-et akkor már +EV-s a mérkőzés. Én ezt a 3,5-t igen reálisnak tartom.
Az első meccs 3:0-s Dinamo győzelme remélhetőleg mély nyomokat hagy a Split játékosaiban a mai meccsre is.

 

Flora Tallin - Kalev Sillamae

Tipp: 2 (Kalev)

Szorzó: 4,2

Indoklás: Az észt pontvadászat jelenlegi második (Kalev) és harmadik helyzettje találkozik egymással. Azt gondolom a Kalev játékosai erőt meríthetnek a múlt héten hazai pályán elért döntetlenjükből, a bajnokság toronymagasan legjobb csapata ellen - Levadia Tallin -, ugyanis rajtuk kivül még idén a 12 forduló alatt senkinek nem sikerült pontot szereznie az éllovas ellen. A 4,2-es szorzó azt jelenti, hogy hosszú távon 10 mérkőzésből már 2 megnyerése pozitív várható értéket jelent. Azt gondolom emiatt érdemes elgondolkozni alaposan a mérkőzésen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr371149035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása