Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2010.03.12. 20:12 Hopeful John Doe

A sportfogadás alapjai V. - Bélabá és a sportfogadás

Címkék: vélemény fogadás sportfogadás bélabá sportfogadási alapok fogadói típusok

Ahány ember, annyi nézőpont - állítják sokan. Bevallom, szerintem sokszor nincs igazuk. A sportfogadás világa egyfajta zárt kis világ, ahol hétről hétre feltűnnek bizonyos archetípusok. Ők ugyanolyan részei a sportfogadásnak, mint a szorzók, vagy éppen  az, hogy a hazai csapatból hányan sérültek. Ezekkel a különböző archetípusokkal mindenhol találkozhatunk, legyen az egy zsúfolt fogadóiroda vagy éppen egy csöndes, meghitt, kis sarki kocsma. A mai napon az egyik kedvencemről mesélnék néhány szót, ő Bélabá, aki mindig tudja a tutit...

Bélabá az az ember, aki mindig az érzelmeire és tapasztalataira hallgat mióta csak az eszét tudja. Közel harminc éve totózik, de az első 10-15 évben "nem vette komolyan" - állítja.

Ő az az ember, aki mindig minden helyzetben tudja a heti "tutit". Tippjei azonban sokszor nem jönnek be, de erről nem szívesen beszél. Néha annyit mond, hogy "egyértelmű, hogy az a szemét bagázs elcsalta a meccset" vagy csak könnyeden vállat ránt és lelkesen tér rá a heti meccsekre...

Mint minden "profi" fogadó, természetesen az új emberekkel való beszédbe elegyedése során már az első néhány mondatba belecsempészi az utóbbi 16 év legnagyobb nyereményét, és elmeséli, hogy ezek után döntött úgy, hogy élete végéig fogadni fog - legyen az magyar bajnoki vagy épp szlovén másodosztály.

Számára a Fradi az Fradi. Az örök szerelem. Jöhet eső, jöhet hó, az aktuális sporttal a kezében mindig őszintén mesél arról, hogy milyen volt még régen, amikor olyan spílerek szórakoztatták a népet, mint Albert vagy Nyilasi. Habár ma már nincsen se Nyíl, se Albert, a névtelen angolok alkotta zsoldoscsapat nála még mindig fix nyerő.

Szeretnivaló személyiségét csak még kedvesebbé teszi az a jellemvonása, hogy adott esetben sorozatos kudarcai ellenére is legbelül őszintén hiszi, hogy avatott szakértője a témának.

Az internetes fogadást csupán egy csaló brigád hazug törekvésének tartja, és hiszi, hogy a világ legjobb odds-ai Szlovákia és Horvátország határmenti településein érhetőek el - hiszen ezt mesélte neki a Totya (vele is meg fogunk ismerkedni hamarosan).

A valóság azonban az, hogy Bélabá jelentős mínuszt termelt az utóbbi évek során, és esetenként bejövő nagyobb nyereményei is csak arra voltak jók, hogy még jobban felkorbácsolták sportfogadási szenvedélyét - aminek köszönhetően hosszú távon még nagyobb összegeket veszít.

Bélabát lehet szeretni vagy nem szeretni, egyetlen dolgot viszont nem lehet tenni: figyelmen kívül hagyni...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr221835226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása