Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2010.02.07. 10:40 Hopeful John Doe

A sportfogadás alapjai IV. rész - Bónuszok, avagy az apró betűs rész tudománya

Címkék: vélemény tipp fogadás sportfogadás sportfogadási alapok stratégiai sportfogadás sportfogadó bónusz

A korábbi bejegyzésekben elsődlegesen általánosságban beszéltem a sportfogadásról. Átfutottam, hogy mik azok a tévhitek, ami a legtöbb sportfogadóban élnek. Kifejtettem, hogy melyek azok az alapvető hibák, amiket a sportfogadás során el kell kerülni a hosszú távú sikeresség érdekében, illetve megemlítettem, hogy mely szempontok alapján mely bajnokságokban érdemes alaposan körülnézni, ha sportfogadni akarunk.

A következő bejegyzések során szeretnék jobban elmélyülni a sportfogadáshoz kapcsolódó apró - ám annál értékesebb - részletekben. Ennek szellemében ma a sportfogadási bónuszokról fogok egy bejegyzést írni, a következő hetekben pedig olyan témákról, mint a "surebet"-ek, a tét/tőke arány fontossága, a várható érték számítás a sportfogadásban és hasonlók osztom majd meg a véleményem az olvasókkal.

A sportfogadási bónusz fogalma az utóbbi évek során amellett, hogy jelentőseégében egyre jobban és jobban felértékelődött, szerepében alaposan megváltozott/újraértelmeződött.

Manapság a bónusz - legtöbbször - nem több, mint egy látszat, egy téveszme. Egy tökéletes eszköz arra, hogy azokat a bizonytalan tömegeket, akik nem tudnak dönteni, azokat meggyőzzék és maguk mellé állítsák az oldalak.

Az oldalak többségén olyan feltételekhez kötik a sportfogadási bónuszok kiváltását, amely egy ésszerűen gondolkozó fogadó számára teljes mértékben elfogadhatatlan. A - többnyire érzelmi alapon fogadó - tömegek számára azonban mindez lényegtelen. Ha azt látják 5.000 Ft, 10.000 Ft, 20.000 Ft INGYEN, akkor mennek és regisztrálnak, mert erről "nem lehet lemaradni".

Mindenféle komment és megjegyzés nélkül, nem teszek mást, csak kimásolom a bónuszok felhasználási feltételeinek egyes részeit. Reményeim szerint jól kirajzolódik majd a bónuszokat körülvevő káosz, illetve az, hogy egy bónusz jóval több, mint "ingyen 20.000 forint".

Javaslom mindenkinek, hogy töprengjen el a leírtakon és gondolja át, valóban kell ez az "ingyen x ezer Ft"?...
 

Lássuk miről is szól az apró betűs rész tudománya!
 

  • "Az ingyenes fogadásoknak csak a nyereménye kerül jóváírásra, a tét maga nem, és legalább egyszer meg kell forgatni kifizetés előtt."

    (SportingBet: https://hu.sportingbet.com/t/promos/first-deposit-winnings-B.aspx)
     
  • "Mielőtt kifizetésre vagy utalásra kérné a pénzét a póker vagy kaszinó számlájára, a bónusz összegével 20X fogadnia kell sporteseményekre, legalább 1.40 vagy a fölötti oddsal. Ha ezen feltétel teljesülése előtt kifizetésre vagy utalásra kéri a pénzét, a bónusz elveszik." 

    (Unibet: https://hu.unibet.com/cms/bonusCondition.do?cmsContentId=32040&tcType=main)
     
  • "A befizetési összeget (a maximum bónuszösszegig) + a bónusz összegét háromszoros értékben kell megforgatni sportfogadáson, 2.0 vagy nagyobb nyereményszorókkal rendelkező eseményeken, hogy az összeget nyereményként tudja igényelni. A bónusz az első befizetéstől számított 90 napon belül érvényes."

    (Gamebookers: https://www.gamebookers.com/promotions.ap?promo=gb_hu129632)

    Ugyanezen az oldalon a további részleteknél - ahol csak angol nyelvű használati útmutató van, már a következő mondat szerepel -:

    " The Bonus amount must be turned over 5 times at odds of 2.0 or above before a withdrawal can be paid out unless otherwise specified in the relevant offer."

    (Gamebookers: https://secure.gamebookers.com/about/standard_terms_conditions_s.do)

  • "A bónusz összeget a befizetett összeggel együtt minimum három (3) alkalommal, minimum 1,10-es szorzóval kell megfogadnia, úgy, hogy a szorzók összege minimum 1,80 legyen. Egy szelvényen három (3) tételnek kell szerepelnie."

    (ToBet: http://www.tobet.com/hun/docs?content=signup_campaign_terms&ads=false)

    A részletes felhasználási feltételeknél: "A bónusz összeget a befizetett összeggel együtt minimum 3 alkalommal kell 1,5ös vagy magasabb szorzóval megfogadnia."

    (ToBet: https://www.tobet.com/hun/home_page/rules.html#2)

  • "Only your first bet placed during the promotion period is eligible for this offer. This bet must also be the first settled bet on your account to qualify for the free bet.
    If the result of your first bet is a loss, your Betfair account will be credited with the free bet up to a value of £25 / €30 within 24 hours of the bet being settled. In the event the first qualifying bet wins there will be no credit to your account."

    (Betfair: http://promo.betfair.com/portal/all3tandcs.htm)

Fontos kihangsúlyozni, hogy ezen példák ellenére elképzelhetőnek tartom, hogy a fogadó kifogjon egy korrekt, megbízható sportfogadó céget és számára kedvező feltételekkel rendelkező bónuszt kapjon. Én csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a látszat néha csal és nem a magukat legtöbbet reklámozó cégek kínálják a legjobb feltételeket...

Örömmel olvasnék mások bónuszokhoz kapcsolódó tapasztalatairól a kommenteknél!

Hamarosan jelentkezem a sorozat következő részével!

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr351735864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pipicombi 2010.02.09. 22:08:56

Nem semmi, hogy milyen kritériumokat kell teljesíteni ahhoz, hogy megkapd az elvileg rögtön, csak neked, csak most, csak itt járó bónuszodat.
Ez a post is hasznos volt, kedves HJD :)
Hajráhajrá!

nap-lopo 2010.02.22. 22:29:46

Nem éri meg a bónuszokkal foglalkozni, egy site kiválasztása során pedig végképp nem.
Ha még mikrón tolja valaki, talán megéri egy kis plusz. A bet365-öt érdemes kijátszani.
süti beállítások módosítása