Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2009.10.12. 15:49 Hopeful John Doe

"A Hét embere": Széki Attila - Újpest FC

Címkék: vélemény kritika foci riport sötétség labdarúgás ftc ute újpest nyilatkozat ferencváros újpest fc széki széki attila

Az utóbbi időkben sokat gondolkoztam azon, hogy a napi aktualitásokon túl érdemes lenne néhány elgondolkoztató, döbbenetes, nevetséges vagy olykor elkeserítő jelenségre is felhívni a figyelmet.

A labdarúgás kis hazánkban az utóbbi évtizedekben rengeteget vesztett népszerűségéből. Vannak, akik ezekért a sokszor felelőtlen klubtulajdonosokat, vannak, akik az önmagukból kivetköző futballhuligánokat, mások pedig az állami szféra sport mögül történő kivonulásával, vagy ezek összességével magyarázzák mindezeket.

Őszintén azt gondolom, hogy a futballisták, annak ellenére, hogy az utóbbi két évtizedben nem értek el jelentősebb nemzetközi eredményt - most itt az u20-as csodától tekintsünk el - nem panaszkodhatnak, mert még ma is számtalan olyan ember van, aki élne-halna szeretett klubjáért.

Fontos lenne azonban, hogy játékosaink megtanulják, hogy ők nem csupán a hétvégi - vagy adott esetben hétközi - kilencven perc miatt kapják, a teljesítményükhöz képest igen magas gázsit, hanem amiatt is, hogy sportemberként példát mutassanak és adott esetben csapatuk reklámarcai lehessenek.

Nézzük Széki Attila imázs-videóját 1:35-től!

Lássuk az ominózus beszélgetés számunkra érdekes részét!

....

Ripoter (Körmendi Gábor a juj.hu-ról): Mondd el, hogy ki vagy!

Széki Attila: Nem én voltam. Széki Attila az Újpest labdarúgója vagyok, én biztos nem voltam. (szerk.: itt arra utal, hogy a videón szereplő hölgy összekeveri valakivel)

Riporter: Újpest szurkoló vagyok sajnos, vagy nem sajnos. Mit csináltatok Pakson? (itt a Paks -Újpest 1:0-ra kérdez rá a riporter)

Széki Attila: De szombaton a Ferencvárost agyonbasszuk! (Jön az öszinte, mély sötétségből táplálkozó, sztereotípiákat alátámasztó Kazinczy-t is meghazudtoló válasz.)

Riporter: Micsoda? (Újabb magas labda a helyzet korrigálására)

Széki Attila: Szombaton a Ferencvárost agyonverjük! (jön a válasz visszakézből a whisky-t szorongató "hősünk" szájából)

Riporter: Milyen poszton játszol? (Jön a téma elterelésére ideális kérdés)

Széki Attila: Csatár. (Érkezik a tömör, frappáns válasz és egy huncut kacsintás, mintha azt mondta volna, hogy ő a Roberto Baggio álruhában)

Riporter: Az első csapatban?

Széki Attila: Az első csapatban vagyok. Aaa, eee. Mennyire vagy Újpest-szurkoló?

Riporter: ... (a válasz egy mosoly és ez mindent elmond...)

 

Ami az igazán elszomorító, hogy a huszadik életévét nemrég betöltő magát szupersztárnak képzelő (eddig összesen 5 elsőosztályú meccsel a háta mögött, 0 gól) nem csak önmagáról, a csapatáról, de az egész magyar fociról elképesztően szegényes bizonyítványt állít ki...

Elképzelem, ahogy a riport láttán édesanyák fejéből kipattan az ötlet, hogy bárcsak az ő fiúk is focista lenne, vagy milyen szuper lenne kimenni a hétvégén a családdal egy meccsre...

A riportért köszönet a Juj.hu-nak! http://www.juj.hu/

A pontos forrás: http://juj.hu/ny/index.php?cid=1677/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr51445257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása