Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2009.11.21. 13:02 Hopeful John Doe

Sportfogadás - 2009.11.21.

Címkék: vélemény tipp foci fogadás sportfogadás labdarúgás német bajnokság spanyol bajnokság angol bajnokság francia bajnokság

Az utóbbi néhány hétben sajnos különböző okokból kifolyólag nem volt lehetőségem a blog írásával foglalkozni.

A mai napon folytatván a szokásomat, leírom az erre a napra általam megfogadásra érdemes eseményeket!

Liverpool - Manchester City

Burnley - Aston Villa

Grenoble - Lyon és Bordeaux - Valenciennes

Deportivo - Atletico Madrid és Athletic Bilbao - Barcelon

Ha a teljes cikket el szeretnéd olvasni, kattints a címre!

 

Liverpool - Manchester City

Tipp: 2 (Manchester City)

Szorzó: 4,00

Indoklás:

A Liverpool az utóbbi hetekben elképesztően szenved. A legutolsó 5 fordulóban mindössze 4 pontot szereztek, bár igaz, hogy ezek közül 3 a Manchester United legyőzéséért járt. A mai meccsen Glen Johnson, Fernando Torres, Yossi Benayoun, Steven Gerrard, Alberto Riera és valószínűleg Daniel Agger sem játszhat. Emellett a fejük felett lebeg a Bajnokok Ligájából való kiesés réme is, ugyanis ha nem képesek hozni a 6 pontot a következő két mérkőzésükön, akkor semmi esélyük nem marad a továbblépésre. Ilyen nyomás alatt könnyen megremeghetnek ma a lábak.

A Manchester City az elképesztő költekezéseinek köszönhetően az idei évre egy igen erős csapatot tudott összeállítani (Robinho, Adebayor, Carlos Tevez, Kompany, stb.). Az idei szezonban csupán egyetlen meccsen kaptak ki, akkor is 4:3-ra a Manchester United ellen az Old Trafford-on. A legutolsó 5 meccsükön döntetlent játszottak, így ma nyerniük kell, ha nem akarnak lemaradni az élboly első három csapatától. Csupán Garry és Martin Petrov sérült, így esélyük lehet a három pontra. Ilyen 4,00-ás prémium szorzó mellett meglátásom szerint feltétlenül megéri megfogadni az eseményt.

 

Burnley - Aston Villa

Tipp: 1 (Burnley)

Szorzó: 3,15

Indoklás:

A Burnley, mint frissen feljutó csapat egyértelműen a biztos bennmaradásért küzd. Ehhez nagyon stabil és kiegyensúlyozott hazai teljesítményre van szükség, továbbá néhány idegenbeli pont begyűjtésére. Ezidáig ezt a csapat tökéletesen csinálja. Hazai teljesítményével (5 győzelem 1 vereség) a Burnley a negyedik legjobb a Premier League-ben. Otthon többek között a Manchester United-et, az Everton-t és a Sunderland-et is sikerült két vállra fektetniük. A legutolsó két meccsen szerzett négy pont (a Hull legyőzése otthon és döntetlen a Manchester City-vel idegenben), minden bizonnyal elegendő önbizalommal vértezi fel őket a mai összecsapásra is.

Az Aston Villa egy igen jó első harmadon van túl az angol pontvadászatban. Nagyon stabil hazai teljesítményével és néhány idegenbeli bravúrjával jelenleg az ötödik helyen várják a folytatást. Heskey és Collins sérülése megnehezítheti a helyzetüket a mai mérkőzés során. Mivel vendégként a legutolsó 4 mérkőzésükön mindössze két pontot sikerült gyűjteniük, elképzelhetőnek tartom, hogy ma sem lesznek képesek a három pontot hazavinni.

 

Kombináció: Grenoble - Lyon és Bordeaux - Valenciennes

Tipp: 2 (Lyon) és 2 (Valenciennes)

Szorzó: 11,89

Indoklás:

Az első meccs nem igazán igényel sok magyarázatot. A Lyon a francia bajnokság egyik egyértelmű bajnokesélyese. Magabiztosan vezetik a BL-csoportjukat és jelenleg csupán egyetlen ponttal vannak lemaradva a listavezető Bordeaux mögött a francia bajnokságban. A Grenoble egy emlékezetes 11 mérkőzéses vereség-sorozatot tudott maga mögött a legutolsó fordulóban a pontnélküli döntetlennel végződő Monaco elleni meccsen. Ettől függetlenül nem sok esélyt látok arra, hogy megszorongassák a vendégeket a mai mérkőzés során. A helyzetüket tovább nehezíti a csapatukat tizedelő sérülés-hullám.

A Bordeaux mérkőzés lehet - reményeim szerint - a forduló meglepetése. A Bordeaux egy stabil teljesítménnyel a háta mögött vezeti a bajnokságot, de nem legyőzhetetlen. Jól mutatja ezt, hogy a legutolsó 5 fordulóban 3 vereséget is szenvedtek. Igaz, hazai pályán ezidáig tökéletes mutatóval rendelkeznek.
A Valenciennes az első három forduló gyászos eredményei után magához tért és igen meggyőző eredményekkel rukkolt elő (6 győzelem 2 döntetlen 1 vereség). Érdemes még ehhez hozzátenni, hogy jelenleg ők a legeredményesebb vendég együttes a bajnokságban. Ezen szempontokat figyelembe véve úgy vélem egy háromesélyes találkozóra van kilátás, ahol a Valenciennes 8,2-es szorzója feltétlenül megéri a kockázatot.

 

Kombináció: Deportivo - Atletico Madrid és Athletic Bilbao - Barcelona (hendikep 1:0)

Tipp: 1 (Deoprtivo) és 2 (Barcelona)

Szorzó: 5,4

Indoklás:

Az Atletico Madrid egy elképesztően gyenge teljesítményt nyújtva jelenleg a kieső 18-ik helyen várja a folytatást. Vendégcsapatként nyújtott teljesítményük kritikán aluli (5 mérkőzés 1 pont), és a legutóbbi 4 fordulóban mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek. Helyzetüket tovább nehezíti a védelem egyik bástyájának Tomas Ujfalusi-nak a kiválása.
Ezzel szemben a Deportivo a bíztató 5-ik helyen áll, és a legutóbbi 7 fordulóban igen sikeres szériát tudhat a háta mögött (5 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség). A hazai pálya előnye szintén nagy segítség lehet a ma esti összecsapás során. Úgy hiszem, nem ma fog megszakadni az Atletico Madrid tragikus sorozata.

A Barcelona lehengerlő játékkal vezeti a bajnokságot. A legkevesebb gólt kapta és a legtöbbet rúgta, valamint elmondhatja magáról, hogy 10 forduló elteltével is veretlen. Ha ma képesek lesznek Ibrahimovic-ot pótolni, akkor esélyük lehet legyőzni az igen hullámzó teljesítményt nyújtó Atheltic Bilbao-t. Én úgy vélem érdemes az eseményt hendikeppel megfogadni, mivel a Barcelona az eddigi 8 győzelméből 7-et több, mint 1 góllal nyert meg.


Szorzó-figyelés

A fentieken túl az olvasók figyelmébe ajánlok még két eseményt, amelyek, ha egy apróbb szorzóváltozás történik, akkor megfogadásra érdemes eseménnyé válnak.

Az egyik a Lens-Nancy összecsapás, ahol meglátásom szerint a Nancy győzelmét 2,9-es szorzó fölött érdemes megjátszani.

A másik a Köln-Hoffenheim mérkőzés, ahol a Hoffenheim győzelme tűnik egy megfogadásra érdemes eseménynek, ha a szorzója eléri a 2,05-öt.

 

Figyelmeztetés! A fenti tippek csupán az én személyes véleményemet és tippjeimet jelzik. A leírtakra semmilyen garanciát és biztosítékot NEM vállalok!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr41541608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zack793 - gitárpöcök (törölt) 2010.01.23. 15:50:50

a számomra legfontosabb tényező úgyérzem kimaradt.
az pedig a szorzó.
süti beállítások módosítása