Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2010.04.30. 18:52 Hopeful John Doe

17. hét - Sportfogadási körkép

Címkék: fogadás magyar bajnokság labdarúgás német bajnokság spanyol bajnokság angol bajnokság francia bajnokság skót bajnokság horvát bajnokság

Néhány hónappal - elég sokkal - ezelőtt csináltam már egy hasonló kezdeményezést. Ennek a sportfogadási körképnek a lényege, hogy átnézem és kiemelem az általam megfogadásra érdemesnek tartott mérkőzéseket. A leírtak természetesen csak a személyes véleményemet tükrözik és céljuk, hogy megvitassuk a hétvége legérdekesebb összecsapásait! Nem fogok minden mérkőzést bemutatni, amire fogadok, csak kiválasztok párat, ami érdekesnek tűnik - vagy az összecsapás, vagy a mögötte álló indoklás miatt vagy akár amiatt, hogy itthon kevésbé ismert bajnokságról van szó.

A leírtakhoz kapcsolódó minden véleményt örömmel látok!


HNK Osijek - Varteks

Tipp: 1 (HNK Osijek)

Szorzó: 1,7

Indoklás: Az Osijek a horvát bajnokság egyik erős középcsapata. Hazai pályán bárki számára kemény és kellemetlen ellenfél - jól jelzi ezt, hogy alig talált legyőzőre az idén, a Varteks viszont idegenben képtelen stabil teljesítményt nyújtani, jól mutatja ezt a 13 idegenbeli meccs során szerzett 8 pontja. Reális esélyt látok a hazai győzelemre.


Hannover 96 - Mönchengladbach

Tipp: 2 (Mönchengladbach)

Szorzó: 4,3

Indoklás: Sokan kérdezhetik, hogy ugyan miért nyerne a Mönchenglabach a kiesés ellen harcoló Hannover ellen? A választ én most alapvetően emberi tényezőkre vezetném vissza. A Hannover a legutolsó két meccsén - Leverkusen, Bayern - 10 gólt kapott és egyetlen gólt sem lőtt, ezzel szemben a Gladbach igen sikeres sorozaton van túl (Hamburg elleni győzelem otthon, szoros vereség Stuttgartban, győzelem a Frankfurt ellen otthon, vereség a Schalke ellen idegenben és hazai döntetlen a Bayernnel szemben). Tehát a formabeli eltérés igen jelentős, nem beszélve 4 fontos Hannoveri játékos kiválásáról. A kérdés az, hogy a gladbachiak képesek lesznek-e a saját árnyékukon túllépni idegenben és behúzzák-e a megtört Hannover ellen a három pontot...


Paksi FC - Győri ETO

Tipp: 2 (Győri ETO)

Szorzó: 2,25

Indoklás: A Győr a legstabilabb magyar (?) védelemmel rendelkezik meglátásom szerint, és amennyiben megtartják jelenlegi bronzérmes helyüket, akkor ők is képviselhetik Magyarországot az európai kupaporondon. Ehhez azonban a tavaszi szezonban még nyeretlen, mindösszesen három pontot szerző, a hét közepén a Ligakupa döntőjében elvérző és - reményeim szerint - alaposan kifáradó Paksot le kell győzniük. Tököli semlegesítése kulcskérdés lesz.


Aberdeen - Hamilton

Tipp: 2 (Hamilton)

Szorzó: 3,25

Indoklás: a skót bajnoksággal egyelőre még csak ismerkedem. Ettől függetlenül a Hamilton lehengerlő formája - legutolsó 8 meccs: 6 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség -, valamint az igen kedvezőnek számító 3,25-ös szorzó azt mondatja velem, hogy ez a fogadás egy pozitív várható értékű esemény.


Liverpool - Chelsea

Tipp: 1 (Liverpool)

Szorzó: 4,1

Indoklás: Azt gondolom, hogy egy lélektani pillanthoz érkezett el a Liverpool. Ha nem képesek otthon tartani a három pontot a hétvégén, akkor könnyen elképzelhető, hogy jövőre semmilyen európai sorozatban nem indulhat el a Pool. Ezen felül, ez a meccs - egy esetleg vereség esetén - Rafa Benitez posztjába is kerülhet. Emellett a Chelsea idegenben nem képes azt hozni általában, mint otthon - már 5 vereség becsúszott vendégként idén - így egy Anfield Road-on elszenvedett vereség is benne van a levegőben. A Pool a hétközi EL kudarc után javíthat. 4,1-es szorzó mellett ezt is +EV (expected value) fogadásnak tűnik... (Torres remélhetőleg felépül a meccsig...)


Sevilla - Atletico Madrid

Tipp: 2 (Atletico Madrid)

Szorzó: 7,1

Indoklás: Az Atletico Madrid az EL döntőjében - ez tény, nem is akármilyen. Azt gondolom egy ilyen eufórikus állapotban bármi megtörténhet. A Sevilla számtalan sérüléssel bajlódik (pl.: Kanoute, Perroti, Dragutinovic) és a formája sem túl bíztató - legutolsó 3 meccsből 2 vereség, így azt gondolom, hogy a hétvégén bármi megtörténhet. A 7,1-es prémium szorzó, egy ilyen megjósolhatatlan kimenetelű mérkőzést feltétlenül egy megfontolandó eseménnyé tesz...


Elgondolkoztató lehet még a hétvégére nézve a Villarreal meccse a hétközben elvérző Barcelona ellen - könnyen lehet meglepetés -, vagy a Lorient vendégszereplése a Valenciennes ellen, ahol szintén nem kizárt egy vendég siker. Ezen felül úgy hiszem a hazai bajnokságban is várható legalább 1 jelentős meglepetés...

Másra fogadtál? Megosztanád a tippjeidet? Szólj hozzá a cikkhez most! :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr451964717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

telephanti 2011.06.13. 11:19:02

Üdvözlöm! Nem szeretnék tolakodónak tűnni, de ismerek egy olyan rendszert, amivel a fent vázolt munkáját esetleg megkönnyithetné.Kérem, vessen egy pillantást a blogomra:

100percentwinners-sportfogadas.blogspot.com/p/bonusz.html

Üdvözlettel: FF
süti beállítások módosítása