Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2009.08.21. 14:46 Hopeful John Doe

Sportfogadás - 34. hét

Címkék: vélemény tipp foci fogadás sportfogadás labdarúgás

Nézzük a heti fogadási lehetőségeket!

 

Preston - Peterborough

Tipp:1 (Preston)

Szorzó: 1,95

Indoklás: A tavalyi szezon legjobb hazai csapatának számító Preston fogadja az újonc Peterborough csapatát. Ha a Preston idén is szeretne a Championship play-offjában szerepelni, akkor hazai pályán le kell győznie a bajnokságban egyelőre döcögő teljesítményt nyújtó Peterborough-t.


Köln - Eintracht Frankfurt

Tipp: 2 (Frankfurt)

Szorzó: 3,2

Indoklás: A Frankfurt jól rajtolt az idei Bundesligában (győzelem a Werder Bremen ellen és döntetlen a Nürnberggel szemben), míg kijelenthető, hogy a Köln beragadt (vereség a Wolfsburg és a Dortmund ellen). A Köln továbbá a tavalyi szezon második leggyengébb hazai mutatójával bírt, ami nem erősíti az esélyeiket. Fontos összetevő lehet a mérkőzésen, hogy Pedro Geromel, a Köln 23 éves védője - aki a csapat egyik legértékesebb és legmegbízhatóbb tagja is egyben - sérüléssel bajlódik, így a hátsó alakzat stabilizálása komoly kihívás lesz. Kérdés még, hogy Podolski képes lesz valamilyen kiemelkedő teljesítménnyel előrukkolni. Amennyiben nem, a Frankfurt egy igen jó eredmény elérésében reményekdhet.


Bologna - Fiorentina

Tipp: 2 (Fiorentina)

Szorzó: 2,25

Indoklás: A tavalyi negyedik Fiorentina a Serie A első fordulójában a kieséstől éppen, hogy megmenekülő Bologna otthonába látogat. A Bologna a nyáron megszerezte Marco Di Vaio-t, de ezen kívül igazán komoly játékosokkal nem sikerült a keretet megerősíteni. A Fiorentinánál Felipe Melo Juventushoz történő eladásából (25.000.000 euro) sikerült néhány nevesebb játékos megszerzése (Cristiano Zanetti, Marchionni), de kérdés, hogy ez mire lesz elegendő az idei évben. A nyitó fordulóban úgy remélem, hogy a kvalitásbeli különbségek kiütköznek majd, és a Fiorentina megnyeri a mérkőzést.


Académica Coimbra - Pacos Ferreira

Tipp: 1 (Coimbra)

Szorzó: 2,4

Indoklás: A Coimbra tipikusan egy olyan középcsapat, amely hazai pályán elképesztően megnehezíti minden ellenfele dolgát. Ezt támasztja alá az is, hogy tavaly a három nagy mögött, a negyedik legjobb hazai mutatóval rendelkeztek és mindösszesen kétszer kaptak ki hazai pályán. Ezzel ellentétben a Ferreira viszont az egyik leggyengébb idegenbeli mutatót tudhatja magáénak (15 meccsen mindösszesen 9 pont). Vagyis a tavalyi bajnokság statisztikái alapján hazai győzelem prognosztizálható. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a tavalyi csapatok nem egyenlőek a mostanival. Számtalan változáson ment keresztül mindkét játékoskeret, sőt a Coimbránál edzőváltás is történt. Bízom benne, hogy az első forduló veresége után a Coimbra játékosai és edzője mindent el fog követni a sikeres hazai bemutatkozásért.


Maritimo Funchal - Leixoes SC

Tipp: Leixoes (2)

Szorzó: 4,2

Indoklás: Közel azonos erők küzdelme várható ezen a találkozón. A vendégcsapat tavaly kiemelkedő teljesítményt nyújtott idegenbeli fellépései alkalmával, így szurkolóik őszintén bízhatnak benne, hogy ezen jó szokásuk ezúttal sem szakad meg. Tavaly a Leixoes hatodik lett, míg a Maritimo csupán kilencedik. Nagy kérdés, hogy az idei rajton, hogyan sikerül elindulniuk. Véleményem szerint a 4,2-es szorzó feltétlenül +EV-s fogadássá teszi ezt az eseményt.


Paks - Kaposvár

Tipp: 2 (Kaposvár)

Szorzó: 3,4

Indoklás: A Paks idén nem úgy rajtolt, ahogy azt a szurkolók szerették volna. Gellei Imre csapata az eltelt négy forduló során eddig csupán 4 pontot szerzett és olyan gyengélkedő csapatokkal szemben is elbotlott, mint a Vasas vagy a Zalaegerszeg. Erre, illetve az egyre jobban teljesítő kaposvári csapatra alapozva úgy vélem könnyen születhet meglepetés a hétvégén. A Kaposvári teljesítmény (4 meccs, 7 pont, 8 lőtt gól) meglátásom szerint feltétlenül reménykedésre adhat okot az összecsapás előtt.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr481328050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása