Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2009.05.15. 17:28 Hopeful John Doe

Sportfogadás - 2009. 05. 16.

Címkék: vélemény tipp foci fogadás sportfogadás labdarúgás

A sikeres hétközi fogadások után remélehetőleg a mostani hétvége is számos sikerélményt tartogat majd számunkra.

Az utóbbi napokban egyre jobban foglalkoztatott a kérdés, hogy mi lesz júniusban és júliusban, amikor az európai elitbajnokságok szünetelnek. Hogyan lehetne valamilyen módon ezt az átmenetet megoldani és kezelni.

A helyzet az, hogy a jelenlegi rendszerem alkalmazható más bajnokságokra is, amennyiben a szükséges információk és adatok rendelkezésemre állnak.

Alapos utánajárás után úgy döntöttem, hogy érdemes lenne megpróbálni kiszélesíteni a fogadási "portfoliómat". Ennek első jeleként a héten már található portugál és orosz bajnoki mérkőzés is a fogadások között. Az orosz bajnokság egy különösen jó terület lenne, hiszen náluk nyáron is zajlik a bajnokság.

A portugál és az orosz bajnokságokhoz, illetve a mérkőzésekhez szükséges adatokat nagyjából megtaláltam, azonban nagyon hiányzik egy olyan oldal, amely vagy az egyes csapatok aktuális sérültjeit és/vagy eltiltottjait felsorolja.

Ahhoz, hogy megfelelő döntéseket hozhasson az ember, ahhoz ezen tényezőket nem szabad figyelmen kívül hagynia.
Ezúton kérném tehát a segítőkész olvasóimat, hogy amennyiben tudnak olyan oldalról, amelyik ezen információkban segíteni tudna, azt küldjék el nekem vagy e-mailben (nagyzozo64@freemail.hu), vagy írják meg a kommentek közé! Előre is köszönöm a segítséget!

Nézzük hát a szombati menüt!


Kombináció: Bordeaux - Le Mans és PSG - Auxerre

Tipp: 1 (Bordeaux) és 2 (Auxerre)

Szorzó: 8,75

Indoklás: A Bordeaux legutolsó 9 meccsét zsinórban megnyerte. Hazai pályán eddig veretlen és pontazonossággal a francia bajnokság élén áll. Hazai pályán egész egyszerűen nem hibázhatnak.
Az Auxerre legutolsó 4 mérkőzését magabiztosan nyerte összesen egy gólt kapva. A PSG azonban a legutolsó 5 meccséből hármon gólképtelen maradt, így különösen nehéz dolguk lehet a hétvégén. A PSG minden bizonnyal megérzi majd a 17 gólos Hoarau és a 9 gólos Ludovic Giuly hiányát is. Amennyiben az Auxerre folytatja ragyogó sorozatát, akkor jelentős nyereményre van kilátás.


Kombináció: Hoffenheim - Bayern München és Hannover - Wolfsburg

Tipp: 2 (Bayern) és 1 (Hannover)

Szorzó: 7,65

Indoklás: A Bayern pontazonossággal áll a Bundesliga élén két fordulóval a vége előtt. A bajorok egész egyszerűen nem hibázhatnak, ha valóban meg akarják szerezni a salátástálat.A hoffenheimi lufi mára teljesen kipukkadt, a 17 gólos Ibisevic sérülése pedig csak hab a tortán.
A Hannover meccsén pedig reális esélyt látok arra, hogy a Wolfsburg kiszálljon az elsőségért folytatott harcból. A Hannover hazai pályán 16 meccséből eddig összesen egyetlen egyet vesztett el, emellett fontos kiemelni azt is, hogy a Wolfsburg idegenbeli szereplése igen siralmasnak mondható (16 meccsből 4 győzelem). Érdekes továbbá, hogy a Hannover a legutolsó 6 meccséből 13 pontot tudott szerezni, ami szintén tovább növelheti a kiscsapat önbizalmát. Ha sikerül meglepetést szerezniük, itt is igen busásan jutalmazzák a rájuk fogadókat.


Kombináció: Hertha - Schalke és Nyiregyháza - Győr

Tipp: 1 (Hertha) és 2 (Győr)

Szorzó: 4,59

Indoklás: A Hertha számára az arany még elérhető, így minden bizonnyal az utolsó hazai meccsükön mindent meg fognak tenni azért, hogy örömet okozzanak szurklóiknak és életben tartsák bajnoki álmaikat. Legutóbbi 5 meccsükből négyet nyertek, míg a Schalke zsinórban három vereséggel érkezik Berlinbe.
A Nyiregyháza idén elképesztően szenved. Az egész tavaszi szezonban összesen 4 pontot sikerült szerezniük. Meglátásom szerint a Győr játékosállománya garancia arra, hogy elhozzák a három pontot. Az utóbbi meccseken védelmük gyenge szereplése miatt nem tudtak győzni, de a támadóik hihetetlen veszélyesek (a legutolsó 8 meccsen 24 gólt lőttek).

 

Villarreal - Real Madrid

Tipp: 2 (Real Madrid)

Szorzó: 2,85

Indoklás: A Real Madrid elvesztette minden esélyét a bajnoki címre, de a játékosok minden bizonnyal meg akarják mutatni, hogy többet érnek annál, mint amit a legutolsó két fordulóban mutattak. Komoly csata várható. A 2,85-ös szorzó meglátásom szerint egy vállalható rizikót jelent.

 

Osasuna - Sevilla

Tipp: 2 (Sevilla)

Szorzó: 2,35

Indoklás: Az Osasuna legutolsó 5 mérkőzésén valósággal szenved. Összesen egyetlen pontot tudtak ezen 5 meccsen szerezni így a kiesés réme ismét meglegyintette a csapatot. A Sevilla az egyik legjobb spanyol vendégcsapat (17 idegenbeli meccs: 9 győzelem 4 döntetlen 4 vereség), és az utóbbi két meccsen megmutatták az erejüket, ezért azt gondolom reális esélyük van a három pont elhozására Pamplona-ból is.

 

Stoke - Wigan

Tipp: 1 (Stoke)

Szorzó: 2,1

Indoklás: A Wigan hihetetlün gyenge formában játszik az utóbbi hetekben. A legutolsó 6 meccsükön egyetlen pontot sikerült csupán bezsebelniük. A Stoke hazai pályán egy igen masszív kis csapatnak számít, jól jelzi ezt, hogy olyan csapatokat győztek le otthon, mint az Arsenal, a Manchester City vagy az Aston Villa. Meglátásom szerint behúzhatják a győzelmet a hétvégén is.



Udinese - AC Milan

Tipp: 2 (Milan)

Szorzó: 2,0

Indoklás: Két igen jó formában lévő csapat találkozik egymással. Ezen a meccsen a játékosok kvalitásbeli különbségei dönthetnek. Ebben szerintem a kék-feketék egyértelműen jobbak. A 12 gólos Di Natale még mindig sérült, így az Udinese nehéz feladat előtt áll, ha le akarja győzni a milánóiakat.



Kombináció: Maritimo - Sporting Lisbon és Trofense - Porto

Tipp: 2 (Sporting) és 2 (Porto)

Szorzó: 2,89

Indoklás: A két portugál óriás magabiztosan verte a mezőnyt egész évben. Minden bizonnyal a hétvégén is behúzzák a kötelezőnek számító győzelmeket. Elgondolkodtató a Sporting és a Porto idegenbeli statisztikája is (Porto: 14 idegenbeli meccs, 11 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség) (Sporting: 14 idegenbeli meccs: 8 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereség). A Sporting legutóbbi tíz meccsén 26, a Porto 28 pontot szerzett...


Kombináció: Amkar - Rubin Kazan és Khimki - FC Moszkva

Tipp: 2 (Rubin) és 2 (FC Moszkva)

Szorzó: 3,8

Indoklás: Két jól rajtoló csapat, erősebb játékoskerettel és stabilabb háttérrel találkozik, két minden szempontból szerényebb képességű csapattal. A Rubin vezeti a bajnokságot, méghozzá 17:3-as igen lenyűgöző gólkülönbséggel. Az Amkar 8 forduló alatt összesen 7 pontot szerzett és a 16 csapatos bajnokság 13. helyén kullog.
Az FC Moszkva jelenleg negyedik, csupán két ponttal lemaradva a Rubin mögött, míg a Khimki jelenleg a legutolsó a pontvadászatban, ezidáig egyszer sem sikerült győzniük, gólkülönbségük 7:17.
A papírforma tehát egyértelműen a vendégcsapatok győzelme mellett szól.


Kombináció: NAC Breda - Feyenoord és Coimbra - Naval

Tipp: 2 (Feyenoord) és 1 (Coimbra)

Szorzó: 5,2

Indoklás: A Breda a legutolsó 7 meccséből haton kikapott és csupán a gyengécske NEC Nijmegen gárdáját sikerült idegenben legyőzniük. A Feyenoord az utóbbi időkben jól szerepelt, leszámítva a váratlan hazai vereséget a Rodától az utolsó fordulóban. Meglátásom szerint a Feyenoord képes lesz hozni a meccset.
A Coimbra egy portugál középcsapat, aki hazai pályán kifejezetten veszélyes ellenfél bármilyen csapat ellen (14 meccs: 7 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség). A Naval egy gyengécske csapat, amely idén megmenekült a kieséstől, így igazából komolyabb tét nélkül várhatja a találkozót. Az ő eddigi idegenbeli mérlegük nem túl bíztató (14 meccs: 2 győzelem, 3 döntetlen, 9 vereség).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr211123586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása