Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2009.05.08. 17:06 Hopeful John Doe

Sportfogadás - 2009. 05. 09.

Címkék: vélemény tipp foci fogadás sportfogadás labdarúgás

Ismét elérkezett a hétvége, ismét csemegézhetünk az aktuális események közül!

Miközben az eheti meccseket böngésztem szépen lassan kirajzolódott előttem, hogy a mostani szombat igen különleges.
Jelen esetben ugyanis a mérkőzések 70-80%-a nem egy-egy papírforma-eredmény megjátszása lesz, hanem főleg olyan mérkőzések, amelyek magas szorzójuk miatt hosszú távon pozitív várható értéket jelentenek, de rövid távon akár beleszaladhatunk egy csúnyább igen veszteséges hétvégébe is.

Nézzük mik a legjobb lehetőségek ezen a héten!

 

Bolton - Sunderland

Tipp: 1 (Bolton)

Szorzó: 2,1

Indoklás: A legutolsó 6 hazai mérkőzéséből 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a Bolton mérlege, ami feltétlenül bizakodásra ad okot a hazai csapat szimpatizánsainak. Ezen felül már szinte biztos, hogy simán bennmaradtak idén, emiatt igazán teher sem nyomja majd a vállukat. Remélhetőleg Gardner visszatér a védelembe és akkor a legjobb csapatukkal futhatnak ki szombat délután.
A Sunderland legutolsó két hónapja egészen borzalmasan sikerült. Egy hazai győzelem a Hull ellen (1:0) és egy hazai döntetlen a Tottenham ellen, emellett pedig "bezsebeltek" hét vereséget. Ezalatt a hét vereség alatt összesen két gólt termeltek Fülöpék csapattársai. Úgy vélem nem lenne meglepetés ha a vesszőfutásuk folytatódna a hétvégén.

 

Everton - Tottenham

Tipp: 1 (Everton)

Szorzó: 2,1

Indoklás: Az Everton a legutóbbi 8 hazai meccséből 6-ot nyert, 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Két pontra vannak lemaradva a kulcsfontosságú ötödik helytől. Minden bizonnyal ők is tudják, hogy ezt a hazai meccset hozniuk kell.
A Tottenham nagyon jó formában van mostanság, sorra nyeri 1:0-ra hazai meccseit, jelentősen haladva ezáltal felfelé a Premiership tabelláján. Amennyire jól megy otthon, annyira gyengén játszanak viszont vendégként. 17 idegenbeli meccsükből eddig csupán 4-t nyertek, 3 döntetlen és 10 vereség. Az esélyeiket jelentősen rontja a csapat gólvágójának Darren Bent-nek a sérülése is.

 

Stuttgart - Wolfsburg

Tipp: 2 (Wolfsburg)

Szorzó: 2,85

Indoklás: Ez az a mérkőzés, amit ha a Wolfsburg képes behúzni, akkor hatalmas lépést fog megtenni a Bundesliga megnyerése felé. A Stuttgart és a Wolfsburg is elképesztő formában játszik mostanában, így ez az a meccs, ahol bármi megtörténhet.
Mivel a stuttgarti védelmet sérülések tizedelik, így elképzelhetőnek tartok egy vendéggyőzelmet.

 

Vasas - REAC

Tipp: 2 (REAC)

Szorzó: 7,25

Indoklás: Igazság szerint két elképesztően gyenge csapat találkozóját hozza ez a hazai mérkőzés. A Vasas 12 idei meccséből 5 pontot szerzett, legutóbb a tavaszi nyitómeccsen nyerve a Honvéd ellen. Játékosait az anyagi csőd veszélye is rettegésben tartja, amellett, hogy játékmesterük (Németh Norbert) nélkül teljesen elvesztették a fazonjukat és nagyon szétesett a játékuk.
A REAC a magyar foci egyik igen különleges jelensége. Az utóbbi meccseken jelentősen megnehezítették ellenfeleik dolgát (Kecskemét - REAC 5:3 és REAC - Paks 1:2). Azt gondolom, hogy egy ilyen elképesztően magas prémiumszorzót feltétlenül meg ez a mérkőzés - hangsúlyozván, hogy nem a REAC erősségére alapozom a tippem, hanem a Vasas gyengélkedésére.

 

Athletic Bilbao - Real Betis

Tipp: 1 (Bilbao)

Szorzó: 2,65

Indoklás: Három alapvető tényezőre vezetném vissza ezt a tippem.
Egyrészt az Athletic formája sokkal bizalomkeltőbb a Betis-énél (Athletic: legutolsó 3 meccs 7 pont, Betis: legutolsó 3 meccs 0 pont, 1 lőtt gól).
Másrészt az Athletic egyértelmű erőssége a hazai pálya. 17 meccsből 8-at nyertek otthon, 2 döntetlen és 7 vereség mellett. A baszk közönség mindenképpen sokat jelenthet a meccs alatt.
Harmadrészt a Betis elképesztően sok sebből vérzik. Borzalmasan játszottak az Atletico ellen legutóbb, három pontra vannak a kieső zónától, számtalan sérülés nehezíti a dolguk (Mehmet Aurelio, Sergio Garcia, Damia).

 

Sevilla - Mallorca

Tipp: 2 (Mallorca)

Szorzó: 5,7

Indoklás: A Mallorca a legutolsó 13 meccséből csupán egyetlen vereséget szenvedett a Bilbao ellen vendégként, 4 döntetlen és 8 győzelem mellett. Ezzel szemben a Sevilla a legutolsó 5 találkozóból csak 3 pontot szedett össze.
Meglátásom szerint a Mallorca képes lehet meglepetést okozni idegenben, egy ilyen prémium szorzóért ez a kockázat feltétlenül megéri.

 

Valencia - Real Madrid

Tipp: 2 (Real Madrid)

Szorzó: 2,65

Indoklás: A Real Madrid számára az előző heti 6:2 minden bizonnyal egy örökké kísértő rossz emlék lesz. Azonban ha komolyan gondolják, hogy a legvégéig megszorongatják a Barcelonát, akkor ezt a meccset hozniuk kell.
Ezzel a meccsel megmutathatnák az embereknek, hogy az előző mérkőzés nem több egy szerencsétlen kicsúszásnál. Mivel sérülések nem hátráltatják őket igazán (kivéve Guti és Sneijder), csupán a lelki tényezőkön múlik, hogy képesek-e győzni.
A Valencia egy közepesen jó csapat (jól mutatta ezt a múlt heti 3:0-s vereség az Espanol ellen is), aki képes a közepes és gyenge csapatok ellen hozni a mérkőzéseket, de a nagycsapatok ellen eddig nem sok keresnivalójuk volt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr471110222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása