Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2010.09.03. 14:18 Hopeful John Doe

Beharangozó - Rudolffal a rénszarvasok ellen?

Címkék: vélemény beharangozó magyar válogatott magyar foci eb selejtező egervári sándor

Szokatlan módon nem elemzem vagy értékelem a történteket, hanem leírom az előzetes várakozásaimat a mai mérkőzéssel kapcsolatban.

Mindenekelőtt azt gondolom a mérkőzés eredményétől függetlenül dícséret illeti Egervári Sándort. Nem a sportemberi optimizmusa, a mérkőzéshez való pozitív hozzállása vagy az elhangzott nyilatkozatai miatt, hanem azért, mert végre megértük, hogy Magyarország nemzeti csapata egyetlen darabos, tehetségtelen, európai szinten az alsó középszerhez sem tartozó, lassú védőt sem vet be - ellentétben elődeivel.

Úgy hiszem Vanczák, Vaskó, Szélesi, Komlósi kihagyása egyike azon dolgoknak, amelyet oly régóta várt mindenki. Lázár Pál játéka bevallom igen meggyőző volt számomra, amikor a Videoton szereplését figyeltem, így korábban is bíztam abban, hogy Egervári előbb vagy utóbb kipróbálja a fiatal tehetséget. Az, hogy már a svédek ellen a kezdőbe jelölte, azt jelzi, a kapitány is érzi,  hogy a Vanczák-féle megoldás, NEM megoldás...

A mai meccs során egyértelműen Svédország számít a favoritnak, elég csupán összehasonlítanunk a két válogatott játékosainak értékét - a mieink valamivel több, mint 42 millió eurót érnek, ezzel szemben a svédek közel 120 milliót -, hogy lássuk a két válogatott - a papírforma szerint - jelenleg nem egy súlycsoport. Az ellenfél klasszisait ismerjük, a mai meccs azonban meglátásom szerint arról fog szólni, hogy a mi formálódó csapatunk mire lesz képes.

Nézzük a csapatunkat!

Király

Mackónadrág ide vagy oda, potyagólok a múlt ködös homályában, hatalmas bravúrok a Hertha csapatánál és az angliai karrier elején. Ő talán kicsiny hazánkban az egyik legmegosztóbb, ezzel szemben azt gondolom a jelenlegi opciók közül a legrutinosabb, legtehetségesebb és legnagyobb tapasztalattal bíró játékos. Bravúrjai stabilitást adhatnak a válogatottnak.
 

Lázár - Juhász - Lipták - Laczkó

Juhász és Lipták nagyon jól működött össze az angolok elleni meccsen. Mivel nem igazán van ennél bíztatóbb alternatíva, így ez szerintem maximálisan jó döntés Egerváritól.
Lázár egy fiatal tehetség, aki ma bizonyíthatja, hogy érett a nemzetközi szinthez. Játéka rizikós döntés, de remélhetőleg hasonlóan beválik, mint Lipták.
Laczkó egyfajta legkisebb rossz - véleményem szerint. Nem tartom európai szinten különösebben jobb képességű játékosnak, de jelenleg nem sok vetélytársa van a posztján - mégha sokan Leandro-t követelik is a helyére.
 

Vadócz - Elek

Mivel Varga József közel másfél éve formán kívül van, így a védekező-középpályás posztja majdhogynem magától értetődik. Vadócz folyamatosan küzd a helyéért Osasuna-ban, Elek pedig stabil tagja a Videotonnak. Nagy kérdés, hogy hogyan fognak tudni együtt játszani...


Koman - Gera - Dzsudzsák

Egy olyan középpálya, amely képes lehet bármelyik ellenféllel szemben eredeti, kreatív megoldásokra. Koman nem igazán jut szerephez a Samp-ban, ezzel ellentétben róla köztudott, hogy minden alkalmat igyekszik megragadni a bizonyításra. Gera a válogatott vezére. Ha Egervári szabad kezet ad neki, akkor a Fulhamben nyújtott EL-formáját hozhatja. Dzsudzsák meglátásom szerint a jelenlegi legjobb magyar labdarúgó. Bal lába és beadásai kulcsfontosságúak lesznek ma este.
 

Rudolf

Számomra egyértelműen Rudolf a leggyengébb pontja nemzeti csapatunknak - Laczkó mellett. Bevallom, nálam Szalai Ádám vagy Németh Krisztián minden szempontból előrébb van a képzeletbeli sorrendben, annak ellenére, hogy a rutin és tapasztalat terén Rudolf egyértelműen kettejük felett áll jelenleg. Nagyon kíváncsi vagyok arra,  hogy a hórihorgas svéd védők között képes lesz-e bármire. Attól tartok, hogy egy hónapok óta tétmeccsen pályára nem lépő Rudolf ma nem sok gondot fog okozni a svédeknek...


Mai tippem: Svédország-Magyarország 1:1
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr322268902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása