Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2010.06.05. 16:59 Hopeful John Doe

Miért kell azonnal lemondania Erwin Koemannak?

Címkék: vélemény magyar válogatott értékelés magyar foci erwin koeman

Az utóbbi hónapokban Erwin Koeman szövetségi kapitány egy különös átmeneten ment keresztül. 2009 közepéig országos támogatottsága kiemelkedő volt, a csapat taktikus játékát, stabil védekezését és eredményességét mindenhol dícsérő szavak kísérték. Azóta eltelt közel egy év, és ma elérkezett a pillanat, amikor Erwin Koemannak távoznia kell...

 

Lehet az utóbbi selejtező-sorozat eredményei mögé bújni és hősies magyar helytállásról regélni, el lehet magyarázni a magyar újságíróknak, hogy mennyire más a nemzetközi labdarúgóéletben labdarúgásunk megítélése. Egyet azonban nem lehet, hátat fordítani a valóságnak.

Meglátásom szerint a következő 5 érv rámutat arra miért is kell benyújtania lemondását a csúfosan leszereplő hollandnak:

  1. A társadalmi támogatottság teljes hiánya.
    Eljutottunk oda, hogy szinte kivétel nélkül minden szurkoló elfordult Erwin Koemantól és a válogatott csapattól. Jól példázza ezt a németek elleni példátlanul alacsony nézőszám is.
     
  2. A szövetségi háttér átalakulása.
    Erwin Koeman a korábbi MLSZ-elnök Kisteleki István embere, ez köztudott. A szövetségben folyamatban lévő változások - Csányi Sándor színrelépése - nyilvánvalóvá teszik, hogy az új struktúra, az új feladatok új szakembergárdát igényelnek. Érezhető, hogy ebben Koemannak nincs helye.

  3. Ellentét az ország legbefolyásosabb vezetőjével.
    Orbán Viktort lehet szeretni vagy nem szeretni - ezt mindenki döntse el maga. Viszont a médián keresztül üzengetni és az általa kifejezésre juttatott véleményt becsmérelni nem okos dolog főleg, akkor nem ha az embert a Magyar Labdarúgó Szövetség alkalmazza...
     
  4. Elképesztően szégyenteljes eredménysor és mutatott játék.
    Az utóbbi egy esztendőben minduntalan azt láthattuk, hogyan képes egy válogatott koncepció, támadójáték és valódi hit nélkül futballozni meccsről meccsre. A sorozatos vereségek mellett a valódi probléma, hogy egyszerűen nincs elképzelés a csapat mögött.
    Az utóbbi 1 év eredményei: 9 mérkőzés, 1 győzelem (a tét nélkül játszó dánok ellen), 1 döntetlen (az alibizó oroszokkal szemben) és 7 (!) vereség (Románia, Svédország, Portugália itthon és kint, Belgium, Németország és Hollandia).
     
  5. Becsület kérdése.
    Lehet hibázni, lehet gyengén teljesíteni, de ezek után - ha úgy hozza az élet - fel kell vállalni a dolgokat és egy olyan vereség után (1:6), mint a mai, meg kell köszönni a lehetőséget és be kell adni a lemondásunkat. Ez becsület kérdése.

A fenti öt érv egyértelművé teszi, hogy Erwin Koeman számára eljött a távozás ideje.

És akkor még az olyan tényezőkről, mint Gera Zoltán elüldözéséről még nem is beszéltünk...

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr482058805

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: website laten maken 2018.04.18. 10:54:13

Schwinn Csepel kerékpár - Bicikli bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása