Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2009.10.24. 16:39 Hopeful John Doe

Sportfogadás - 2009. 10. 24.

Címkék: vélemény tipp foci sportfogadás labdarúgás spanyol bajnokság angol bajnokság portugál bajnokság francia bajnokság

Igen rég volt, hogy legutóbb sportfogadásos bejegyzést írtam.

Az előző posztban leírtam ennek a fő okait, illetve, hogy mik vezettek arra, hogy nem írtam meg az aktuális tippjeimet.

A beérkező e-mailek és egy-két komment hatására úgy döntöttem, hogy ismét belevágok néhány hét erejéig a sportfogadásos posztok írásába. Ha ezalatt az idő alatt látom, hogy van visszajelzése annak, amit csinálok és kialakul egy konstruktív közeg, akkor örömmel csinálom tovább a sportfogadásos tippjeim megosztását, ha nem, akkor pedig visszatérek az engem érdeklő aktuális események írásos elemzéséhez.

Nézzük hát, mit tartogat mára számunkra a sportfogadás!


Kombináció: Wolves - Aston Villa és Burnley - Wigan

Tipp: 2 (Aston Villa) és 1 (Burnley)

Szorzó: 4,7

Indoklás:
Az Aston Villa fantasztikusan elkapta a rajtot és úgy néz ki, hogy az egész szezon során versenyben lehetnek az európai kupaindulást jelentő pozíciókért. Az előző fordulóban a Chelsea ellen aratott győzelmük minden bizonnyal hatalmas önbizalommal ruházta fel őket. A Wolves idén szenved. A legutolsó három meccsen szerzett egyetlen pont nem túl bíztató a remek formában lévő Villa ellen. A Villánál minden meghatározó játékos harcra kész, a Wolvesnak Maierhofer lesz az egyetlen komoly hiányzója.
A Burnley zseniálisan játszik ezidáig otthon. Négy meccsből négy győzelem, olyan ellenfelek ellen, mint a Manchester United, az Everton vagy épp a pompásan rajtoló Sunderland. A Wigan ellenben szenved idegenben, a legutolsó 3 idegenbeli szereplésükön nulla pontot szereztek. Ezen előzmények ismeretében, valamint szem előtt tartva, hogy a Wigannél hiányozni fog a kapus Kirkland és a védő Scharner, reális esélyeket látok a Burnley győzelmére.


Hull - Portsmouth

Tipp: 1 (Hull)

Szorzó: 2,5

Indoklás: A Portsmouth a szurkolók minden rémálmát felülmúló harmatgyenge teljesítménnyel kezdte a szezont. Az első 7 forduló során szerzett 0 pont után a Wolves idegenbeli legyőzése reménysugárként hatott. Jött azonban a következő hazai meccs és a Tottenham elleni vereség, amely minden bizonnyal ismét aláásta a játékosok megmaradt önbizalmát. A Hull csapata minden bizonnyal tisztában van azzal, hogy elképesztően gyenge idegenbeli teljesítményét csak folyamatos hazai győzelmekkel tudja kompenzálni. Ha nem akarnak kiesni, hazai pályán hozniuk kell az ilyen meccseket.


Kombináció: St. Etienne - Valenciennes és Grenoble - Nancy

Tipp: 2 (Valenciennes) és 2 (Nancy)

Szorzó: 10,75

Indoklás:
A Valenciennes legutolsó 6 mérkőzésén olyan szériát produkált (4 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség), amely megsüvegelendő. Erre a kirobbanó formára, az eddig mutatott gólerős játékukra (a Montpellier mellett a legtöbb gólt szerezték), valamint a St. Etienne időnként tapasztalható gyenge hazai produkcióira (vereség a gyengécske Bolougne és Nice ellen) alapozva elképzelhetőnek tartom a vendéggyőzelmet. A St. Etienne dolgát megnehezítheti a 8 meghatározó játékosának hiánya is - a túloldalon csupán ketten sérültek a rendszeresen játszók közül.
A Grenoble eddig mind a kilenc meccsét elveszítette a bajnokságban. A középmezőnyhöz tartozó Nancy-nek, ha fel szeretne kapaszkodni a bajnokság első feléhez ezeket a meccseket hoznia kell. Mindkét csapat védelmét sérülések tizedelik, meglátásom szerint ez a mérkőzésen a Nancy számára lesz kedvezőbb, hiszen náluk jóval "hosszabb" a kispad.


Kombináció: Sochaux - Lorient és Rennes - Montpellier

Tipp: 2 (Lorient) és 2 (Montpellier)

Szorzó: 14,63

Indoklás:
A Lorient a legutóbbi négy fordulóban 10 pontot szerzett, emiatt az utolsó két fordulóban 6 ponttal gazdagodó Sochaux ellen is reális esélye lehet a három pont begyűjtésének. A Sochaux hatalmas győzelmet aratott a legutolsó fordulóban a Lyon ellen idegenben, így minden bizonnyal egy izgalmas mérkőzésre van kilátás. A Lorient 3,6-os szorzója azonban a bizonytalan kimenetel ellenére egy megfogadásra érdemes eseménnyé teszi a mérkőzést. A Lorient esélyeit növelheti a három meghatározó Sochaux játékos sérülése is.
A Montpellier álomba illő rajtot vett a 2009/2010-es szezon során. A tabellán elfoglalt második helyük, a legutolsó 7 meccsen szerzett 6 győzelmük remélhetőleg elegendő lökést ad számukra a középmezőny elejéhez tartozó, az utóbbi fordulókban gyengélkedő - 3 meccs 1 pont - Rennes ellen is.


Kombináció: Leiria - Naval és Rio Ave - Braga

Tipp: 2 (Naval) és 2 (Braga)

Szorzó: 6,39

Indoklás:
A portugál alsóházi rangadón az utóbbi hetekben sikertelen Leiria fogadja a megtáltosodó Naval csapatát. A Naval legutóbbi győzelmei a portugál bajnokság meghatározó középcsapatai ellen (Maritímo és Rio Ave) remélhetőleg adtak akkora lökést a csapatnak, hogy az ezidáig hazai pályán nyeretlen újonc Leiria ellen is begyűjtsék a három pontot.
A Braga ezidáig szenzációs 100%-os mutatójával megérdemelten vezeti a pontvadászatot. Reményeim szerint a mai meccsen képesek lesznek feltörni az idei szezonban betonerősnek tűnő hazai védelmet.
 

Sevilla - Espanol

Tipp: 2 (Espanyol)

Szorzó: 7,00

Indoklás: Egyértelmű, hogy a mérkőzés esélyese az idei szezonban magabiztosan rajtoló Sevilla. Azonban az eddig makulátlan hazai mérleg ellenére azt gondolom, hogy ilyen magas odds mellett egész egyszerűen hiba nem megfogadni az Espanol győzelmét. Mire alapozom mindezt? Az Espanol jó formában van, legutóbbi 5 mérkőzésén nem kapott ki, a védelme a második fordulóban elszenvedett Madrid elleni vereség óta stabilan és kiegyensúlyozottan teljesít - mindössze 5 gólt kaptak a Real elleni meccset leszámítva a többi 6 fordulóban.
Esélyeiket tovább javítva a sevillai kapus, Palop sérülése is.
Továbbá abban is bízhatnak, hogy a Sevilla is képes hibázni - lásd az előző fordulót -, valamint, hogy ők nagycsapatok ellen is képesek győzni vendégként is - a Deportivo ellen a 3. fordulóban.
Mindezeket összegezve azt mondom, hogy a 7.00-ás szorzó (ami azt jelenti, hogy ha matematikailag nézzük, akkor 10 meccsből elég ha 1,5 ilyen odds-szal rendelkező meccset megnyerünk, hogy hosszú távon pozitív mérleggel zárjunk) megjátszhatóvá teszi ezt a mérkőzést is.

 

Ahogy látható, nagyon magas szorzóval bíró mérkőzésekre tettünk, ami azt jelenti, hogy bármelyik kombináció sikere esetén a napot pozitív mérleggel zárhatjuk. Ebben természetesen benne van az a veszély, hogy mivel kis mintáról van szó, igen sikertelenek is lehetünk.

Kíváncsi lennék, hogy a fenti fogadásokról ki mit gondol! Ki az, aki hozzám hasonlóan meg merte fogadni a Sevilla - Espanol meccset, esetleg volt-e más olyan esemény, amely megjátszásra érdemes és az én figyelmemet elkerülte.

Kíváncsian várom a véleményeteket!
 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr361472071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

faith no more 2009.10.25. 09:57:23

Szia!
Örömmel látom hogy újra elkezdtél tippeket beírni.Nagyon fontosnak tartom kihangsúlyozni(egyeseknek muszáj!), MINDEGY hogy milyen százalékban jönnek a beírt tippek.Te semmilyen felelősséggel nem tartozol senkinek,mindenkinek a saját felelőssége hogy milyen tippeket választ ki és mit játszik meg!Fontos hogy te érezd úgy,hogy magadnak is segítesz amikor beírod a tipp elemzéseket.Persze ebből a szempontból jó lenne tudni mekkora ambícióid vannak a nyeréssel kapcsolatban.Tehát hogy hobbi ez neked,vagy szándékozol komolyabb pénzeket is nyerni a fogadás által.Az biztos hogy én elsősorban a tippek miatt látogatnám az oldalt.Erőt és kitartást kívánok a továbbiakhoz!

Hopeful John Doe · http://lasztirugas.blog.hu/ 2009.10.25. 12:19:23

Szia!

Természetesen minden közreadott tipp csupán személyes véleményt tükröz, ezért én SEMMILYEN felelősséget nem vállalok érte. Ezt az oldal indulásakor már kihangsúlyoztam, de természetesen sosem árt ezt hangsúlyozni.

Ambíciók? Alapvetően én ha lehet ilyen pókerhasonlattal élni microstakes, tehát nagyon alacsony alaptétű fogadásokkal kezdtem - kb. 8 hónapja - és még mindig ezen a szinten vagyok. A betett tőkémet azóta sikerült kb. megháromszoroznom, de ez még mindig egy nagyon alacsony összeget jelent.

Kidolgoztam egy egyszerű várhatóérték-számítással kombinált fogadási metódust, amit működőképesnek tartok.

Semmiképpen sem nevezném hobbinak mindezt. Próbálom türelmesen, elfogulatlanul, a profitot mindenek fölé helyezve csinálni a sportfogadásaimat. Kiértékelni az eredményeimet, tanulni a hibáimból és folyamatosan finomítani a módszeremen.

Mivel nagyon-nagyon kis befektetett összeggel kezdtem így a következő időszakban a tőkeépítést látom elsődleges feladatomnak és ha mondjuk egy év múlva azt tapasztalom, hogy sikerült a terveimnek megfelelően elérni a céljaimat, akkor érdemes elgondolkozni a jövőn.
süti beállítások módosítása