Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2009.10.24. 11:57 Hopeful John Doe

Hová tűntek a sportfogadások?

Címkék: vélemény tipp foci fogadás sportfogadás labdarúgás

Több e-mailező és kommentező is felvette a kérdést, hogy miért nem foglalkozom mostanság többet a sportfogadással, illetve az ehhez kapcsolódó tippekkel.

A sportfogadások elmaradását több okra lehet visszavezetni, megpróbálom nagyjából rendszerezetten összefoglalni a legfontosabb érveket.


1. A Lasztirúgás, mint blog célja elsődlegesen, hogy a bennem felmerülő ötleteknek, véleményeknek valamilyen kulturált keretek között helyet adjak.

Ez alapvetően nem egy sportfogadó blog, hanem egy blog, ahol minden számomra érdekes, a labdarúgással foglalkozó aspektussal megpróbálok foglalkozni. Van olyan, hogy ez egy fura riportot, egy mérkőzés elemzését, avagy éppen kritikáját jelenti, de olyan is, hogy a heti sportfogadási tippek közlését.

 

2. A sportfogadási tippek közzétételének, akkor látom értelmét, ha van valamilyen visszajelzés a leírtakról, ha kialakul egy interakció köztem és az olvasó között.
Egy nap alapvetően 1 maximum 1,5 óra alatt végezni tudok a sportfogadással, ha nem írok ehhez kapcsolódóan semmilyen bejegyzést. Ezalatt az idő alatt lehetőségem van arra, hogy az általam használt, véleményem szerint bevált források alapján informálódjak a lehetőségekről és megfogadjam a megjátszhatónak vélt eseményeket. Ha ezeket a mérkőzéseket szöveges formában közzéteszem az plusz 1-2 órát jelent, minden egyes nap alkalmával.

Ez rendben is van, abban az esetben, ha a leírtak valamilyen véleményt kreálnak az olvasókban, és erről visszajelzést is kapok. Legyen ez az, hogy egyetértenek a leírtakkal, vagy éppen nem. Elmondják, hogy aznap ők mire fogadtak, vagy éppen min hezitálnak, esetleg ötleteket vetnek fel az általam elmondottakkal kapcsolatban.
A lényeg a kapcsolat. Szeretném érezni, hogy annak, ami energiát belefektetek, annak van valami értelme.

Ha megnézzük a nemzetközi sportfogadó-tanácsadással foglalkozó oldalakat, ott 5-10%-os ROI (return of investment) körül dolgoznak a tanácsadók - aki ennél többet ír, az többnyire szemfényvesztés - és mindezért ők pénzt kérnek, méghozzá nem is keveset. Én hasonló forrásokból dolgozok, hasonló tét/tőke aránnyal, viszont ennél jóval magasabb ROI-vel (eddig legalábbis, remélem még sokáig...). Viszont velük ellentétben, én nem kérek ezért semmit, de annak, hogy leírjam a tippjeimet - napi nem kevés órát erre szánva - és erre semmilyen visszajelzést ne kapjak, bevallom nem sok értelmét látom.


3. A sportfogadás során kulcsfontosságú az információ. Az egyik leghasznosabb információ pedig a csapatok aktuális formája. Ahhoz, hogy egy csapat aktuális formáját meg lehessen ítélni el kell telnie 6-8 fordulónak. Ennél kevesebb mérkőzésből nagyon nehéz valóban releváns információkat leszűrni egyes mérkőzésekkel kapcsolatban. Ez is az egyik oka, hogy nagyon sokáig nem írtam bejegyzéseket, mivel egyszerűen nem láttam értelmét. Én körülbelül 4 hete kezdtem el megint komolyabban sportfogadni, eddig szerencsére igen pozitív mérleggel. 
 

Nagyjából ennyi az oka annak, amiért ezidáig elmaradtak a sportfogadással foglalkozó bejegyzések. A mai nap során a tippjeimet - feltéve, hogy lesznek megfogadásra érdemes események - közzéteszem. Ha a következő néhány hétben a sportfogadási bejegyzésekhez kapcsolódó látogató aktivitás megnő, akkor folytatom tovább, ha ugyanolyan visszajelzés nélküli lesz, mint eddig, akkor viszont csak nagyritkán fogok írni, amikor éppen eszembe jut és valamiért úgy érzem, hogy ki kell magamból írnom.

Hamarosan jelentkezem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr11471486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása