Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2009.05.03. 14:02 Hopeful John Doe

Sportfogadás - 2009. 05. 03.

Címkék: vélemény tipp foci fogadás sportfogadás labdarúgás

A tegnapi nap az igen erős kezdés után nem hozta ki a benne rejlő potenciált, ennek köszönhetően csak mérsékelt nyereséggel sikerült zárni a szombatot. Az okokra majd részletesen kitérek a hétfői elemzésem során.

Nézzük most inkább a mai lehetőségeket!

 

Sunderland - Everton

Tipp: 2 (Everton)

Szorzó: 2,65

Indoklás: A Sunderland elképesztően szenved az utóbbi hetekben. Kilenc forduló alatt csupán öt pontot sikerült bezsebelniük a bajnokságban. A helyzetüket tovább nehezíti, hogy két meghatározó védőjük is sérült.
Az Everton erőteljesen visszaesett a bajnokság végére. Sok pontot hullajtottak el mostanság, de ha komolyan gondolják az európai kupaszereplést, akkor ezt a meccset hozniuk kell. Egyértelmű, hogy sokkal erősebb a játékosállományuk és ennek a különbségnek érződnie kell a mai meccsen is.
Árulkodó jel még, hogy a hazai tabellán a Sunderland csak 17-ik, míg az Everton idegenben 6-ik. Remélhetőleg Jagielka és Arteta hiánya ellenére hozni tudják a meccset.

 

Genoa - Sampdoria

Tipp: 1 (Genoa)

Szorzó: 2,15

Indoklás: A Genoa idén igen magabiztos hazai pályán, 16 találkozójukból 10 győzelem, 4 döntetlen és csupán 2 vereség a mérleg (egyszer az Intertől egyszer a Lazio-tól kaptak ki). Az utolsó két mérkőzést elvesztették, így minden bizonnyal szeretnék megmutatni a szurkolóiknak, hogy ez a két meccs csak kisiklás volt. Vanden Borre-t leszámítva mindenki egészséges.
A Sampdoria magához képest egészen bíztatóan játszik tavasszal, azonban az idegenbeli szereplés nem erősségük. Eddig az egész szezon során csupán 3 győzelmet sikerült elkönyvelniük vendég csapatként. Remélhetőleg a papírforma a mai meccsen is beigazolódik.

 

Twente - AZ Alkmaar

Tipp: 2 (AZ)

Szorzó: 4,5

Indoklás: Az AZ Alkmaar a 2008/2009-es holland bajnokcsapat. Lenyűgöző magabiztossággal nyerték meg az Eredivisie-t. Amióta matematikailag is bajnokok, két meccset játszottak, az egyiken kikaptak (Vitesse) a másikon döntetlent játszottak (Ajax). Úgy gondolom az eltiltottjaik és a tétnélküliség ellenére a 4,5-es prémium szorzót feltétlenül megéri ez a mérkőzés.

 

Mallorca - Getafe

Tipp: 1 (Mallorca)

Szorzó: 2,15

Indoklás: A Mallorca nagyszerű formában játszik mostanság. Tíz legutóbbi meccsén hat győzelmet, három döntetlent ért el, egyetlen vereség mellett. A Getafe az utolsó meccs, amikor még reális esélyük van a három pontra (idén még a Sevilla, Barcelona, Real Madrid trióval meccselnek), így minden bizonnyal most még szeretnék elkényesztetni a közönségüket.
A Getafe a bentmaradásért küzd, eddig nem túl sok sikerrel. A legutolsó 10 meccsen elszenvedett 7 vereség jól mutatja a csapat helyzetét.

 

Sporting Gijon - Athletic Bilbao

Tipp: 2 (Athletic Bilbao)

Szorzó: 2,5

Indoklás: A Sporting legutolsó 6 meccsét elvesztette, többnyire igen sok gólt kapva. A kiesés réme úgy fest nem sokat javított az eredményességükön ezidáig. Több kulcsjátékosuk sérülés miatt a lelátóra kényszerül, főleg a csapat védekező harmadából.
A Bilbao legutolsó két meccsét megnyerte, jó formában van, és sokkal erősebb játékosállománnyal rendelkezik, mint ellenfele. A kérdés, hogy az eddig nem túl acélos idegenbeli mérlegükön tudnak-e javítani a baszk támadók.

 

Real Betis - Atletico Madrid

Tipp: 2 (Atletico Madrid)

Szorzó: 2,3

Indoklás: Ezen a mérkőzésen két tényezőre alapozom a tippemet. Egyrészt a motivációbeli eltérésekre (az Atletico az európai kupaszereplésért küzd, a Betis úgy néz ki bennmarad), másrészt a játékosok kvalitásában lévő eltérésekre. Az Atletico egy bombaerőssel kerttel rendelkezik a Betishez képest (míg az Atletico játékosainak átlagos értéke 9.500.000 euro a német transfermarkt.de szerint, addig a Betis játékosai ennek kevesebb, mint a felét érik, pontosan 4.484.000 eurot).
A mérkőzésnél fontos még kiemelni, hogy a Betis a 19-ik a spanyol bajnokságban a hazai mérkőzéseket illetően, és csupán 3 meccset sikerült megnyerniük az eddigi 16 hazai találkozójukból. Remélhetőleg Sergio Aguero felépül a kezdő sípszóig.



 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr411100311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása