Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2010.08.28. 14:18 Hopeful John Doe

Európai kupaselejtezők - Számvetünk

Címkék: győr debrecen dvsc loki videoton értékelés magyar foci zte európa liga el selejtező

Az utóbbi közel két hónap során hazai csapataink ismét megmutathatták mire is képesek határainkat átlépve, a nemzetközi mérkőzések illatába beleszagolva.

Lássuk, ki mennyire lehet büszke a nyári teljesítményére!

 

Zalaegerszeg

Érdemjegy: 1 (Elégtelen)

A csapat, amely talán a legnagyobb szégyent okozta a nyári kupa-selejtezők során.

Hittük és sokan még ma is hisszük, hogy a magyar labdarúgás jelenlegi állapota csupán átmeneti, és képesek lehetünk arra, hogy ismét európai szinten űzzük a labdarúgást.

A Zalaegerszeg rámutatott, hogy manapság már egy albán csapat is képes lehet arra, hogy keresztülhúzza európai kupacéljainkat.

Csank János és csapata az utóbbi két hónapban egyszerűen szenved. Lehetne ezt finomítani, meg körülírni, de a lényeg ugyanaz. A 3 bajnoki forduló alatt bezsákolt 2 pont, bizony elég karcsú a tavalyi szezon során a dobogóért küzdő, harcos, korábban bravúrokra bármikor képes zalaiaktól.

Eredmények:

FK Tirana - ZTE 0:0
ZTE - FK Tirana 0:0 (hosszabítás után 0:1)

A cikk további részért, kattintson a jobb alsó Tovább gombra!


Videoton

Érdemjegy: 2 (Elégséges)

Bevallom Mezey György csapata számomra igen szimpatikus.

Manapság divat zsigerből gyűlölni a fehérváriakat, mert nekik van pénzük. Minden egyes hozzájuk kapcsolódó cikknél azt olvasni, hogy Orbán pénze így, Orbán pénze úgy.

Ez a dolog azt gondolom egy igazi hungarikum. Meg lehet nézni, hogy nemzetközi viszonylatban az igazán jelentős klubok mögött majd minden esetben milliárdosok, befektetők vagy éppen befektetői csoportok állnak (Inter: Moratti család, Milan: Silvio Berlusconi, Manchester City: Zayed al Nahyan, Manchester United: Glazer család, Liverpool: Tom Hicks és George Gillett Jr. stb...). A sort hajnalig lehetne folytatni, a lényeg azonban, hogy a futball egy üzlet. Az üzlethez pedig jelentős kezdeti tőkebefektetésre van szükség. A Videotonnál ez adott és mindezt egy - számomra - igen szimpatikus módon használják fel.

Miért szimpatikusok számomra? A válasz egyszerű. Az a csapat, aki a rendelkezésére álló pénzt nem észt, román, török, elefántcsontparti vagy éppen brazil "zsenikbe", hanem magyar játékosokba és akadémiai képzésbe ölik a pénzt, az számomra megnyerő. Elég Gosztonyira, Hídvégire, Lencsére, Elekre, Liptákra vagy éppen Lázárra gondolni...

A Vidi szereplése szerintem minden szempontból alulmúlta a várakozásokat, de mindez talán csak egy rosszul sikerült felkészülés vagy valamilyen belső viszály eredménye.

Miért érdemelnek mégis elégségest? Mert legalább "hazai" pályán képesek voltak pontot hozni a szlovén bajnokság meghatározó csapata, a Maribor ellen.

Eredmények:

Videoton - Maribor 1:1
Maribor - Videoton 2:0


Debrecen

Érdemjegy: 4 (jó)

A Loki tavaly elérte azt, amire oly régóta áhítozott minden magyar futballrajongó, bekerült egy magyar csapat az európai futballelitbe, a Bajnokok Ligájába.

Mindezek után hittünk benne, hogy ez idén is összejöhet. Ehhez azonban normális vezetésre lenne szükség, amely adott esetben hajlandó pénzt áldozni egy-egy játékosért. Debrecenben ezt nem így látták...

Elment Rudolf, Bodnár, Feczesin, Szélesi -, hogy csak a jobbakat említsük.
Érkezett Kabát, Malinauskas, Balajti és Farkas Balázs. És bár Balajti és Farkas komoly jövő előtt áll, egyelőre nem nevezhető azonnali erősítésnek. Összességében gyengültek, mondhatni majdhogynem feladták az esélyét, hogy idén is a BL-be kerüljenek.

A csapat sorsolása aránylag könnyű volt - leszámítva a Basel csapatát - és többnyire hozták is azt, amit minimálisan elvártak tőlük.

Összegezve, bár bejutottak az EL-be, sem a mutatott játék, sem az átigazolási döntéseik, sem a mutatott koncepció nem győzött meg...

Eredményeik:

Debrecen - Levadia Tallin 3:2
Levadia Tallin - Debrecen 1:1

Debrecen - Basel 0:2
Basel - Debrecen 3:1

Debrecen - Liteksz Lovecs 2:0
Liteksz Lovecs - Debrecen 1:2 (?)
 

Győr

Érdemjegy: 4/5 (jó/jeles)

Az a csapat, amely az idei szezon legkellemesebb meglepetését okozta.

Pintér Attila, "a magyar Mourinho", kitartóan építi az általa megálmodott Győri ETO-t. A rengeteg ellenző hang ellenére folyamatosan fejleszti az amúgy sem gyenge csapatát.

Az általa felépített védelem tavaly megoldhatatlan feladat elé állította a legtöbb magyar csapatot, de idén sem volt könnyű falat a zöld-fehér hátsó alakzat, még a legnagyobb nemzetközi ellenfeleknek sem.

Meglátásom szerint ők lehetnek az idei szezon példaképei. Megmutatták, hogy egy magyar csapat - még, ha egy rakás külföldivel is - képes lehet európai szinten is nagyot alkotni.

Egyedül a Zágráb elleni hazai mérkőzésen nyújtott eredményük miatt kapnak csupán 4/5-öt. Erősen hiányzik továbbá egy vérbeli csatár Alekszidze mellől, mert ezen a területen most egy kis űr érződik.

Eredményeik:

FC Nitra - Győr 2:2
Győr - FC Nitra 3:1

Atirau FK - Győr 3:0
Győr - Atirau FK 2:0

Győr - Montpellier 0:1
Montpellier - Győr 0:1 (tizenegyesekkel továbbjutott a Győr)

Győr - Dinamo Zágráb 0:2
Dinamo Zágráb - Győr 2:1
 

Az olvashatóság érdekében átváltottunk egy olvasó-barát blog-sablonra. Ez kevésbé néz ki jól, viszont reményeim szerint jobban emészthetővé, olvashatóbbá teszi az oldalt. Ezzel kapcsolatban nagyon kíváncsi lennék a véleményekre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr522254101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása