Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2009.05.13. 14:14 Hopeful John Doe

Sportfogadás - 2009. 05. 13.

Címkék: vélemény tipp foci fogadás sportfogadás labdarúgás

Szokásommal ellentétben úgy döntöttem, hogy a mai napon, annak ellenére, hogy nincs hétvége, fogadásra adom a fejem.

Az ok igen egyszerű. Több bajnokságban is hétközi fordulókat játszanak, ez pedig ideális alap arra, hogy az ember megfelelően informáltan fogadjon.

Sőt! A mai nap során két kupadöntőre is fogadásokat helyezek el.
 

Lássuk miről is van pontosan szó!

 

Kombináció: Nice - Marseille és Valenciennes - Bordeaux

Tipp: 2 (Marseille) és 2 (Bordeaux)

Szorzó: 2,98

Indoklás: A francia bajnokság a végéhez közeledik, a csata az aranyért elképesztően kiélezett. Mind a Bordeaux, mind a Marseille 68-68 ponttal áll, és a Marseille csupán egyetlen góllal jobb a gólkülönbséget illetően, és emiatt vezeti a bajnokságot. 
Mindkét csapat bombaformában van, a legutolsó 10 meccsükből 7 illetve 8 meccset nyertek. Két olyan középcsapattal találkoznak, akik a kiesést már elkerülték, az előkelő helyekre viszont esélytelenek. Erre, illetve a játékosok kvalitásbeli különbségeire alapozom, hogy a két bajnokesélyes behúzza a ma esti kötelező győzelmeket. A Bordeaux esélyeit tovább növeli a Valenciennes-nél meglévő sérüléshullám.

 

Schalke 04 - Stuttgart

Tipp: 2 (Stuttgart)

Szorzó: 2,65

Indoklás: A Stuttgart előtt a hétvégi Wolfsburgban elért magabiztos sikerrel egy hatalmas lehetőség nyílt meg. Jelenleg a negyedik helyen vannak, azonban egy meccsel kevesebbet játszottak, mint az előttül lévő trió. Ha ma este nyernek 61 pontjukkal két pontra megközelítik az éllovast és elképesztően izgalmassá tehetik a Bundesliga végét.
Legutóbbi 10 meccsükből 8-at nyertek, és tavaly december óta egyedül a Werdertől szenvedtek vereséget. Kirobbanó forma, motivált játékosok, minden adott a sikerhez.
A Schalke a legutolsó két fordulóban kikapott, ezzel minden komolyabb esélyük elszállt. Legjobb esetben is csak az 5-6.ik helyezést csíphetik meg a végelszámoláskor. Legrosszabb esetben pedig 8-9.ik helyen végeznek. A motivációjuk minden bizonnyal meg sem közelíti a stuttgartiakét.

 

Kombináció: Lazio - Sampdoria és Barcelona - Athletic Bilbao

Tipp: 1 (Lazio) és 1 (Barcelona)

Szorzó: 3,04

Indoklás: A Lazio és a Sampdoria is középcsapatként zárja az idei Seria A-t. Az Olasz Kupa elnyerése életbevágóan fontos emiatt mindkettőjüknek. Mindkét csapatot sérülések sújtják a védekező és a középső harmadban, de a Lazio-nál elképzelhető, hogy a betegeket sikerül valahogy összerakni a kezdő sípszóig. A Sampdoria idegenben nagyon gyenge, minden bizonnyal nem lesz könnyű dolguk a motivált rómaikkal szemben sem.
A Barcelona lehengerlő játékot produkál, amikor komoly tétről van szó. A játékosok történelmet írhatnak, ha sikerül a bajnokság, a BL és a spanyol kupa megnyerése is. Csupán Henry sérülése jelenthet kisebb nehézséget Guardiola legénységének.
A Bilbao amikor nem hazai pályán játszik (a meccs semleges pályán lesz), akkor többnyire igen enervált és veszélytelen. Az eddigi kupakiírásban is főleg a hazai meccseken nyújtott teljesítményüknek köszönhetően jutottak tovább (csak a Sporting Gijon-t tudták idegenben legyőzni). Helyzetüket tovább nehezíti, hogy 8 meghatározó játékosuk is sérült (az idei 46 Bilbao-s gólból a bajnokságban 32-t a jelenleg sérült játékosok szereztek).
 

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr811119258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása