Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2009.04.29. 14:37 Hopeful John Doe

BL Esélylatolgatás - Manchester United - Arsenal

Címkék: vélemény foci fogadás sportfogadás labdarúgás

A tegnapi Barcelona-Chelsea összecsapás a várakozásaimnak megfelelően alakult. Így utólag is azt mondom, nagyon jó döntés volt nem fogadni a mérkőzésre.


Nézzük a mai BL-elődöntőt!

Manchester United - Arsenal
Szorzók: 1: 1,7    X: 3,4    2: 4,5


Mit érdemes tudni a Manchesterről?

A Manchester jelenleg egy meccsel kevesebbet játszva, három ponttal vezeti a bajnokságot az üldözők előtt. Hazai pályán a bajnokságban igen lenyűgöző eredményt produkálva: 17 meccsből, 15 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség.
Az egész évben kiegyensúlyozott és magabiztos teljesítményt nyújtottak leszámítva az egymást követő Liverpooli illetve Fulhamben elszenvedett vereséget.
A csoportkörben vereség nélkül, csoportelsőként jutottak a nyolcaddöntőbe, ahol az Interen, majd a negyeddöntőben a Porton verekedték át magukat. Az eddigi BL-kiírásban még nem kaptak ki!
Gary Neville elképzelhető, hogy kihagyja a meccset, de rajta kívül mindenki egészséges!

 

Mit érdemes tudni az Arsenalról?

Negyedik helyen tanyáznak az angol bajnokságban és úgy fest ezen már nem sokat fognak változtatni a következő meccsek sem. Tíz pont az előnyük a hatodik Aston Villa előtt, viszont hat pont lemaradásuk van a dobogó legalján lévő Chelseavel szemben.
Az Arsenal erejét mutatja, hogy 2008. novembere óta nem kapott ki a bajnokságban, viszont rengeteg döntetlent játszott (november óta szám szerint kilencet).
Egy meglehetősen nehéz csoportból végül csoportmásodikként kerültek tovább a BL-ben. Onnantól az AS Roma és a Villareal legyőzésével jutottak el idáig. Érdemes kiemelni, hogy mindkét esetben a hazai meccseken tudták eldönteni a továbbjutást.
Úgy fest, hogy Clichy, Gallas és van Persie sem hadra fogható a ma esti meccsen.

 

Mire érdemes fogadni?

Személyes véleményem szerint a találkozó egyértelmű favoritja a Manchester United. Lehengerlő teljesítményt nyújtottak a bajnokságban ezidáig és az is kiemelendő, hogy veretlenek ezidáig a BL-ben. Érdekes viszont, hogy az idei 10 BL-meccsből 6-on döntetlent játszottak.

Az Arsenal a bajnokságban lényegében elkönyvelheti a negyedik helyet, így minden erejükkel a BL-menetelésre fókuszálhatnak. A kérdés az, hogy érdemes-e az Arsenalnak egy bátor támadójátékot felvállalva már a párharc első felvonásán előnyt szerezni, vagy inkább az eredményre tartására fókuszálnak és megpróbálják a visszavágón a maguk felé billenteni a mérleg nyelvét. Én ezt könnyen elképzelhetőnek tartom.

 

Várható-érték számítássokal a következő esetekben érdemes fogadni:

Hazai győzelem: Ha biztosak vagyunk benne, hogy hosszú távon 10 meccsből 7 meccset megnyerne a Manchester, akkor ez egy +EV (expected value-s) fogadás.

Döntetlen: Ha biztosak vagyunk benne, hogy hosszú távon 10 meccsből 4 meccsen döntetlen születne a két csapat között, akkor ezt szintén érdemes megfogadni várható érték szermpontjából.

Vendég győzelem: Ha biztosak vagyunk benne, hogy hosszú távon 10 meccsből 3 meccset biztosan nyerne az Arsenal, akkor érdemes ezt a kimenetelt megfogadnunk.

 


Itt minden bizonnyal felmerül a kérdés, hogy de hát most csupán egyetlen meccsről van szó, kit érdekel, hogy 10 meccsen mi történne. Az én sportfogadási rendszerem lényege az, hogy a pozitív várható értékű meccsek számát maximalizálom, mert így hosszú távon a magas nyereség mondhatni garantált.

Bevallom, a fenti három kimenetel közül egyiket sem tartom megjátszásra érdemesnek, bár nagy valószínűség szerint a Hazai győzelem a legreálisabb a +EV-s rendszer alapján.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr641093593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása