Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2009.04.27. 20:07 Hopeful John Doe

Heti értékelés - 17. hét

Címkék: vélemény tipp foci fogadás sportfogadás labdarúgás

A sportfogadások nem érnek véget, akkor amikor a bíró lefújja a meccset. Az emberben siker esetén óriási mennyiségű endorfin halmozódik fel, míg egy esetleges kudarc után legszívesebben elátkozná az egész sportfogadást, de a megtett csapatot biztosan.

Meglátásom szerint a hosszú távú sikerességhez meg kell tanulnunk elvonatkoztatni a részsikerektől, illetve a részkudarcoktól. Attól, hogy egy hétvége borzalmasan sült el attól még ez nem jelent semmit a szisztémánkra vonatkozóan, ugyanígy ha elképesztően sokat kerestünk, azt sem szabad túlértékelni.

Számomra a sportfogadás a tétek megjátszásán túl az eredmények összesítéséről, kiértékeléséről és az esetleges hibás döntések újragondolásáról szól. Minden eredmény, minden mérkőzés egy visszajelzés arról, hogy egy adott kérdésben jól, avagy rosszul döntöttünk.

Nézzük az utóbbi hét eredményeit!

Fiorentina - Roma
Tipp: 1 Végeredmény: 1 NYERT
Szorzó: 2,4

Dortmund - Hamburg
Tipp: 1 Végeredmény: 1 NYERT
Szorzó: 2,15

Heracles - PSV és West Ham - Chelsea
Tipp: 2 és 2 Végeredmény: 2 és 2 NYERT
Szorzó: 2,55

Bayern - Schalke és Hull - Liverpool
Tipp: 2 és 2 Végeredmény: 2 és 2 NYERT
Szorzó: 7,02

Hull - Liverpool és Valencia - Barcelona
Tipp: 2 és 2 Végeredmény: 2 és X VESZTETT
Szorzó: 2,3

Toulouse - Lorient és Napoli - Inter
Tipp: 1 és 2 Végeredmény: X és 1 VESZTETT
Szorzó: 3,14

Cottbus - Wolfsburg és Bologna - Genoa
Tipp: 2 és 2 Végeredmény: 1 és 1 VESZTETT
Szorzó: 3,52

Sevilla - Real Madrid
Tipp: 2 Végeredmény: 2 NYERT
Szorzó: 2,55

Milan - Palermo
Tipp: 2 Végeredmény: 1 VESZTETT
Szorzó: 7,55

Összegezve:

13 meccs -> 7 NYERT 6 VESZTETT    53,84%
9 fogadás -> 5 NYERT 4 VESZTETT    55,55%

Pénzbeli változás:

9 feltett egység -> 16,67 nyert egység -> Profit: 7,67 egység (85%-os profit)

 

Azt gondolom a fenti számok is jól mutatják, hogy az előző hétvége egy mérsékelten sikeres hétvégének tekinhető.

Az eredményeket böngészve látható, hogy a szombati napon alapvetően bejöttek a papírformák, kivéve a Schalke győzelmét, amit én ugyan vártam, de ettől még ez nem nevezhető papírformának. A vasárnapi nap viszont számos meglepetést tartogatott számomra. A Napoli, a Cottbus és a Bologna győzelme is óriási meglepetés.

Utólag elemezve a fogadásokat, talán két változtatást tennék. Egyrészt nem játszanám meg a Barcelona-t. Ennek az oka, hogy az érte kapott 1,9-es szorzó nem áll arányban a mérkőzés kockázatával. Másrészt, a Palermo meglepetésgyőzelme az általam korábban kalkuláltnál kisebb valószínűséggel bír, mivel nem figyeltem arra, hogy a Milan a hazai pályán lejátszott meccseket illetően vezeti a bajnokságot és csupán egyszer kaptak ki 15 meccsből.

Hamarosan jelentkezem a hétközi tippekkel, illetve valamikor a hét közepén egy átfogó írással napjaink sportfogadásáról!


 


 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr481090086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása