Lasztirúgás - mi is ez?

Mire érdemes fogadni? Hogyan? Mennyit? Milyen kötésben? Mekkora a várható értéke a fogadásunknak? Mi a nyerő stratégia? Ilyen és hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni, néha komolyan, néha komolytalanul.

Aktuális olvasnivaló

Avagy foci, ahogy mi játszuk

2010.09.03. 22:12 Hopeful John Doe

Egy vereséggel beljebb

Címkék: vélemény kritika foci magyar válogatott válogatott eb értékelés magyar foci eb selejtező egervári sándor

A mai nap során nemzeti csapatunk ismét bebizonyította, amit eddig is tudtunk, éreztünk, sejtettünk. Válogatottunk számára jelenleg irreális célkitűzés az Európa Bajnokságra való kijutás, és minden bizonnyal sokat kell még várnunk arra, hogy nálunk előrébb rangsorolt válogatottat idegenben legyőzzünk.

Nem hinném, hogy kétségbe kéne esnünk vagy el kéne keserednünk. A mai nap úgy hiszem tökéletesen alátámasztotta azt, amit eddig is tudtunk. Egervárinak volt néhány rossz húzása, de a csapat összességében legalább törekedett arra, hogy legyen valódi játék.

Amiért megérte leülni a TV elé

Egyértelműen látszik, hogy Lázár magasan veri a jobboldali védő poszton lévő konkurenseit. Gyors, határozott és labdabiztos játékával úgy vélem rászolgált a szövetségi kapitány bizalmára. Hosszú távú megoldást jelenthet.

Koman Vladimir meccsről meccsre bátrabban és határozottabban játszik. Ha belegondolunk, hogy még mindig csupán 21 éves múlt, igen fényes karrier előtt állhat. Ő közép és hosszú távon is jelentősen szélesítheti az amúgy sem rossz középpályás repertoárunkat.

Amit tanulhatott Egervári ebből a meccsből

Gera Zoltán, Huszti Szabolcs, Rudolf Gergely folyamatos játéklehetőség nélkül csupán teher a válogatott számára.

Dzsudzsák cseréje a rejtély kategóriája számomra. Egy Dzsudzsák Balázs kaliberű játékost egy régóta mérkőzést nem játszott Husztival felváltani meggondolatlanság. Huszti Szabolcs elképesztően gyenge baloldali "munkájának", kevés ütközésének köszönhetően mindkét gólt egy elfutásnak köszönhettük. Az Egervári által hangoztatott védekezésbeli problémákat Huszti még annyira sem oldotta meg, mint Dzsudzsák, emellett az ellenfél kapujára nagyjából annyi veszélyt jelentett, mint a stadionban helyet foglaló "Gyurcsány Ferenc".

Rudolf Gergely nem képes megoldani az egyedüli csatár feladatát. Ezt egyszerűen be kéne látni és vagy másik ékkel kéne próbálkozni, vagy meg kéne próbálni átállni a kétcsatáros játékra. Tartom azt a sokat hangoztatott véleményemet mely szerint Németh Krisztián és Szalai Ádám amennyiben képesek állandó játéklehetőséghez jutni, ki kell, hogy szorítsák Rudolfot és Priskint.

Jövő héten tökmag a kézben, sör az asztalon - vagy a kézben, ha épp a Szuszában vagyunk - és bízzunk valami jobban...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lasztirugas.blog.hu/api/trackback/id/tr672269998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása